Nieuwe karts!

Test jij ze als eerste uit? Met Pinksteren geopend! Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Dutch Racing Series SPRINT

Dutch Racing Series SPRINT:
Wil jij individueel racen met goede huurkarts? Race dan mee met de Dutch Racing Series SPRINT! Deze wedstrijden worden op woensdagavond verreden en hier kan je individueel aan meedoen.
Elke keer als je de pitstraat inrijdt moet je verplicht wisselen van kart. Zo rijd je elke keer met een andere kart en worden de verschillen nog kleiner.
De kwalificatie wordt verreden waarna degene die het snelste is voorraan mag starten. Wil je wisselen van kart? Dan kan dat zowel in de vrije training als in de kwalificatie. Het is niet verplicht om tijdens de vrije training en de kwalificatie een pitstop te maken.

Bij elke wedstrijd is elke deelnemer verplicht om minimaal 1 pitstop te maken. Zo kan je tactisch rijden. Ben je sneller, maar kom je niet voorbij je tegenstander? Plan dan die beruchte undercut wissel, maak je pitstop eerder, rijd een snelle ronde en kom hopelijk voor je tegenstander weer de baan op! Door de pitstop komt het niet alleen aan op snelle rondetijden, maar ook op tactiek. Welke rijder heeft nog genoeg bits and bites over om goed na te denken over wanneer de pitstop gedaan wordt?

Data:
*woensdag 29 maart
*woensdag 19 april
*woensdag 17 mei
*woensdag 7 juni

Type:

Doel:

Opzet:

Kartwissel:

Verplichte pitstops:

Vrije training

Baanverkenning

5 minuten

JA

N.V.T.

Kwalificatie

10 minuten

10 minuten

JA

N.V.T.

Race 1

Punten F1

12 laps

JA

N.V.T

Race 2

Punten F1

15 laps

JA

Minimaal 1

Race 3

Punten F1

20 laps

JA

Minimaal 1