Echt karten doe je BUITEN

Wij zijn OPEN Boek je sessie eenvoudig online Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Dutch Rental Series SPRINT

Dutch Rental Series SPRINT:
Wil jij individueel racen met goede huurkarts? Race dan mee met de Dutch Rental Series SPRINT! Deze wedstrijden worden op woensdagavond verreden en hier kan je individueel aan meedoen.
Elke keer als je de pitstraat inrijdt moet je verplicht wisselen van kart. Zo rijd je elke keer met een andere kart en worden de verschillen nog kleiner.
De kwalificatie wordt verreden in Formule 1 style. In Q1 vallen er 7 rijders af, in Q2 vallen er weer 7 rijders af en in Q3 strijden de laatste rijders voor de voorste startplaatsen. De snelste rijder mag van pole position starten in de eerste race.

Bij elke wedstrijd is elke deelnemer verplicht om minimaal 1 pitstop te maken. Zo kan je tactisch rijden. Ben je sneller, maar kom je niet voorbij je tegenstander? Plan dan die beruchte undercut wissel, maak je pitstop eerder, rijd een snelle ronde en kom hopelijk voor je tegenstander weer de baan op! Door de pitstop komt het niet alleen aan op snelle rondetijden, maar ook op tactiek. Welke rijder heeft nog genoeg bits and bites over om goed na te denken over wanneer de pitstop gedaan wordt?

Sodi World Series
En wat nog helemaal een leuke toevoeging is voor deze wedstrijden. Je behaalt punten voor deze wedstrijden voor de Sodi World Series (SWS). Eens per jaar organiseert Sodi een wereldkampioenschap voor de beste huurkart rijders ter wereld. Ben jij degene die in Nederland het meest aantal punten weet te behalen? Dan mag jij naar de finale!

Type:

Doel:

Opzet:

Kartwissel:

Verplichte pitstops:

Vrije training

Baanverkenning

10 minuten

JA

N.V.T.

Kwalificatie

15 minuten, Q1, Q2, Q3

15 minuten

JA

N.V.T.

Race 1

Punten F1

15 laps

JA

Minimaal 1

Race 2

Punten F1

20 laps

JA

Minimaal 1

Race 3

Punten F1

25 laps

JA

Minimaal 1