Wij zijn OPEN

Ook na 14 december Wij zijn weer geopend! Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Dutch 24h race

Dutch 24H:
Het is inmiddels uitgegroeit tot DE race van het jaar. De Dutch 24H race die wordt verreden met huurkarts. Het grote voordeel hiervan is dat je geen eigen kart nodig hebt en dus op een hele eenvoudige manier mee kan doen aan dit race spektakel. Iedereen kent de 24uurs race van Le Mans. Wil je dit gevoel ook ervaren? Doe dan mee met de Dutch 24H race. Deze 24uurs race rij je in teamverband tegen andere teams uit Nederland. De voorgaande editie was binnen no-time uitverkocht met 24 teams. 

Het leuke van de wedstrijd is tevens dat er per pitstop gewisseld wordt van kart. Zo krijg je elke keer een andere kart en maakt iedereen evenveel kans op een goede of een minder goede kart. Om het helemaal eerlijk te houden bepaalt de computer random welke kart je moet pakken. 

Voor dit racespektakel stel je zelf een team samen van minimaal 4 personen. Meer personen mag altijd, minder niet. 


Corona update: 
Wij hebben goede hoop dat deze wedstrijd in het voorjaar door kan gaan. Vaccins komen eraan en het testen krijgt steeds meer vorm. Omdat we wel perspectief willen bieden op een leuke race vragen wij alle geintereseerde teams om in te schrijven en een aanbetaling te doen van € 100,- Indien de race niet door kan gaan vanwege maatregelen dan wordt het bedrag teruggestort, of omgezet in een tegoedbon voor een 2uurs race (twv € 170,-). 

Datum: 17 en 18 april 2021

De race wordt verreden met huurkarts, dus je hebt GEEN eigen kart nodig. Stel zelf een team samen (minimaal 4 personen) en doe mee aan deze geweldige race. Hoe gaaf is dat? Racen in de nacht, tijdens zonsopgang en zonsondergang.. Kan je nagaan wat een spektakel dat moet worden. 
Je team bestaat uit minimaal 4 personen (meer is uiteraard toegestaan), jullie kunnen de kosten dus delen. Een heel raceweekend plezier en fun. 
En met huurkart races ligt het natuurlijk altijd aan de kart, ook daar hebben wij een oplossing voor; bij elke pitstop wissel je verplicht van kart en zo rijdt iedereen elke keer in een andere kart. 

Voorafgaand aan de race is er eerst een vrije training en daarna een kwalificatie training. Er is dus voldoende ruimte om te trainen. 
Er wordt gereden in twee klassementen: PRO en FUN. 

Karts: 
De race wordt gereden met huurkarts. De RT8 karts worden voor het evenement optimaal geprepareerd. Daarom is het ook niet mogelijk om op de donderdag en vrijdag voorafgaand van de race een kart te huren. De karts hebben een 390cc honda 4takt motor, en een topsnelheid van 85km/u

FUN en PRO klassement: 
Het FUN klassement is bedoeld voor de minder ervaren rijders. Ideaal voor vrienden teams en rijders met weinig tot geen ervaring. De maximale stinttijd voordat je moet wisselen is vastgesteld op 65 minuten voor zowel pro als fun.
De FUN rijders mogen geen gebruik maken van communicatie systemen met de rijders, PRO teams wel (fair play van toepassing)

CHILLEN EN GRILLEN: 
Een 24uurs race is natuurlijk niets zonder een gezellige camping. Speciaal hiervoor wordt het parkeerterrein van KCL afgezet zodat men hier kan slapen. Elk team krijgt een eigen deel op het parkeerterrein toegewezen. Auto’s zijn hier niet toegestaan. De teams dienen zelf te zorgen voor slaapplaatsen (tenten opzetten is toegestaan) 
Op het terras van KCL wordt een BBQ plaats ingericht.

Zaterdag 17 april:
09.00uur Terrein open
09.30uur Aanmelden door Teamcaptain
10.00uur Briefing voor ALLEEN teamcaptains
10.30uur Start vrije training
11.00uur Einde vrije training
11.20uur Start Kwalificatie
11.30uur Einde kwalificatie
12.00uur Formeren startgrid
12.20uur Startgrid geopend voor teams*
12.55 uur Start the engines!
13.00 uur Start Dutch24H Race
18.00uur BBQ gereed**
21.00uur BBQ ten einde
23.00uur Aggregaten uit op camping

Zondag 18 april:
07.00uur Aggregaten camping mogen weer aangezet worden
13.00uur Finish Dutch 24H Race
13.15uur Prijsuitreiking

Inschrijfgeld:
Per team; € 1.650,- aanbetaling € 100,- 

Het inschrijfgeld is inclusief karthuur, benzine, overall, helm en campingplaats. Kortom een weekend kartplezier voor 1 all-in prijs! 

Regelement: 
- Deelname op eigen risico
- Minimale leeftijd 15 jaar en vanaf 155 cm
- Minimaal 4 personen per team 
- Minimale pitstoptijd 30 seconden
- Per pitstop verplicht wisselen van kart
- FUN teams communicatie verboden