Nieuwe karts!

Test jij ze als eerste uit? Met Pinksteren geopend! Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Bij Kartcentrum Lelystad kan je ook racen zonder dat je beschikt over een eigen kart

Ook zonder eigen kart kan je meedoen aan wedstrijden. Sterker nog, de wedstrijden met een huurkart zijn populairder dan ooit. Hoe dit allemaal werkt? En wat je hiervoor nodig hebt, wij leggen graag uit hoe alles werkt!

Huurkartrace: de 2 uurs race

De populairste races op dit moment zijn de 2 uurs endurance races. De naam zegt het al, deze wedstrijd duurt 2 uur. En omdat dit heel lang is om alleen te rijden is het verplicht om dit met minimaal 1 teamgenoot te doen. Een van de regels is dat je minimaal 5 pitstops moet maken tijdens de race. Bij een pitstop kom je de pitstraat inrijden en wissel je van rijder. Hierdoor kan jij even op adem komen en racet je teamgenoot verder. Des te leuker ook, want jullie zijn een echt team en je kan natuurlijk ook de kosten delen. Natuurlijk is het echt buiten karten, dus als het gaat regenen is het nog spectaculairder.

Hoe werkt het?

Buiten karten is het echte karten

Je hebt een teamgenoot gevonden (je mag ook met 3 personen rijden) en je bent ingeschreven voor de wedstrijd. Kom op tijd naar de kartbaan toe en volg de briefing. Kleed je vooraf om en zet je helm op. Heb je deze niet, dan kan je deze natuurlijk lenen van ons. Na de briefing begint de training, het is belangrijk dat iedereen van het team even gereden heeft om de baan te leren kennen en het gevoel met de kart te krijgen. Maak dus gedurende de training een pitstop om van rijder te wisselen. Na de training begint de race, spreek vooraf af met je teamgenoten waar je de wissels aangeeft. Vaak zien we dat coureurs zo fanatiek zijn dat ze helemaal vergeten te wisselen. Zo gaat natuurlijk de teamtactiek verkeerd en zal je de wissels op een ander moment in moeten halen. Wanneer je wisselt is een teambeslissing, de ene rijder mag dus langer rijden dan de andere rijder. Zo kan een fanatieke rijder meer rijden dan een iets minder fanatieke rijder. Wel is het verplicht om minimaal 5 pitstops te maken.

Ik ben geen geoefende karter, is dit wel iets voor mij?

Buiten karten is het echte karten

De 2 uurs races zijn speciaal voor rijders die wel eens een wedstrijd willen rijden maar niet te fanatiek zijn. De FUN staat voorop. We zien dan ook vaak vrienden teams of teams met collega's. Het gaat echt om het plezier. Als je niet aan het rijden bent dan kan je de stand volgen op de scoreborden die langs het terras hangen. Zo kan je zien of je teamgenoot inloopt of juist kostbare seconden verliest. Wil je de race winnen? Dan is het vooral belangrijk om geen fouten te maken en vooral constant te rijden. Als je naast de baan gaat, gaan er natuurlijk kostbare seconden verloren en die moet je daarna allemaal weer goedmaken op de baan. Dit maakt het ook altijd spannend, want ook de concurrentie voor je kan een foutje maken waar jullie als team weer van kunnen profiteren!

Meer informatie? Of wil je vast voorbereiden, lees hier de introductie 2 uurs race

Schrijf je in voor een 2 uurs race en rij een echte wedstrijd! Schrijf nu in!