Tickets

Menu

MA
17
JUN
10:00 - 17:00
Tickets
DI
18
JUN
12:00 - 18:00
Tickets
WO
19
JUN
10:00 - 18:00
Tickets
DO
20
JUN
10:00 - 18:00
Tickets
VR
21
JUN
10:00 - 18:00
Tickets
ZA
22
JUN
09:00 - 18:00
Tickets
ZO
23
JUN
09:00 - 18:00
Tickets
Tickets

Karten in de regen

26-07-2023
Karten in de regen

Karten in de regen, dan komt de echte coureur boven drijven

Karten in de regen, dat is het echte karten!

Kan je als het regent karten? Jazeker, en het is nog veel leuker en leerzamer ook vinden wij! Want net als in de Formule 1 is de baan glad en leer je echt karten. 
Als het regent gaat het karten gewoon door. En het is eigenlijk des te spectaculairder. Hoop jij ook altijd dat het regent als de Formule 1 begint? Dan moet je echt eens gaan karten als het regent, dan ervaar je zelf wat de F1 coureurs ook ervaren. Uiteraard met lagere snelheden en gelukkig een stuk veiliger. 

 

 

karten in de regen Middel

Karten in de regen is het mooiste wat er is! Je kan als coureur echt het verschil maken en de slimste en beste coureur wint. 

Hoe werkt het karten in de regen?

Het karten in de regen gaat gewoon door! We leggen de race/training vaak wel stil als het gaat onweren. Maar mocht het gaan regenen dan racen we gewoon door. Sterker nog, we merken de laatste tijd dat er steeds meer mensen komen als het regent omdat ze dit ook eens willen ervaren. En dat zijn wij helemaal met deze coureurs eens! 

De huurkarts die rijden bij Kartcentrum Lelystad en Kartcentrum Zwolle zijn uitgerust met spatschermen zodat er minder spray is tijdens het rijden. De karts blijven wel op slick banden rijden. Wij hebben een speciale huurkart band uitgekozen die ook tijdens het regen karten genoeg grip geeft!

En wat denk je als je meedoet aan een van de huurkart wedstrijden bij Kartcentrum Lelystad? De start is droog en als het halverwege de race gaat regenen is het des te spectaculairder! Welk team past de juiste strategie toe en wint de race?

Als het gaat regenen tijdens een van onze huurkart wedstrijden zie je altijd een heerlijke chaos ontstaan. Veel coureurs nemen teveel risico en vliegen van de baan en verliezen zo kostbare secondes en plaatsen. De slimste coureurs rijden veel rustiger, maken geen fouten en winnen uiteindelijk de race. Dit maakt het regen karten het mooiste wat er is!
NKH huurkarts v2

Tips voor het rijden in de regen

Wil jij beter karten als het regent? Wij geven je graag 5 tips om beter te worden met het karten in de regen. Maar let wel op! Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het vaak gaat in de regen. Dus, wil jij een goede coureur worden? Kom dan vooral karten als het regent!


1. Neem niet de ideale lijn!
De ideale lijn ligt veel rubber omdat daar geraced wordt. Dit wordt, in combinatie met water glad en zorgt ervoor dat je een stuk minder grip heb in de regen. Hierdoor kan je beter de buitenkanten van de bocht nemen en de ideale lijn zoveel mogelijk vermijden. 

2. Rij iets rustiger en maak geen fouten!
Karten in de regen is heel moeilijk, maar ook heel gaaf om te doen. Een foutje wordt echter meteen afgestraft als je in de regen aan het karten bent. Daarom kan je beter iets rustiger rijden, geen fouten maken en zo op de baan blijven. Mocht je tijdens het regen karten eraf gaan, dan kost het vaak ook veel tijd om de baan weer op te komen. Daarom, beter iets rustiger rijden en op de baan blijven, dan 1 snelle ronde en er daarna afvliegen! 

3. Kijk ver vooruit: 
Eigenlijk moet je dit natuurlijk altijd doen tijdens het karten. Maar als je tijdens de regen aan het karten bent is dit nog belangrijker! Als er een Formule 1 race in de regen is dan gebeurt er ook vaak heel veel. Bij het regen karten is dit niet anders. Daarom van belang dat jij optijd anticipeert op wat er komen gaat en dus moet je ver vooruit kijken om voorbereid te zijn op eventuele rijders die de baan blokkeren! 

4. Vermijd plassen op de baan:
Tijdens het karten in de regen kunnen er natuurlijk plassen op de baan liggen. Vermijd deze, het is niet alleen een stuk langzamer om erdoorheen te rijden maar je hebt ook kans dat er water in je motor komt. En dat gaat natuurlijk niet goed samen. Regent het en ben je aan het karten? Kijk dan goed waar de plassen liggen en vermijd deze! 

5. Zorg voor geschikte kleding: 
Als het regent en jij bent aan het karten wordt je natuurlijk nat. Zorg er daarom voor dat je zorgt voor regenkleding. Op de kartbanen is maar beperkt aanbod en het is wel zo lekker om je eigen regenkleding aan te hebben tijdens het karten in de regen. 
De karts die wij bij Kartcentrum Lelystad en Kartcentrum Zwolle beschikken over spatschermen om het opspattend water te voorkomen. Echter als het heel hard regent wordt je natuurlijk wel gewoon nat