Tickets

Menu

MA
22
JUL
10:00 - 18:00
Tickets
DI
23
JUL
10:00 - 18:00
Tickets
WO
24
JUL
10:00 - 18:00
Tickets
DO
25
JUL
10:00 - 18:00
Tickets
VR
26
JUL
10:00 - 18:00
Tickets
ZA
27
JUL
09:00 - 18:00
Tickets
ZO
28
JUL
09:00 - 18:00
Tickets
Tickets

Huurkart race

26-07-2023
Huurkart race

Geen eigen kart? Doe mee met de Huurkart wedstrijden

Wil jij meedoen aan een kartwedstrijd? 

Kartwedstrijden zijn er niet alleen voor rijders met een eigen kart. Speciaal voor de huurkarter organiseren wij zowel in Lelystad als in Zwolle huurkart wedstrijden. Deze huuurkart wedstrijden zijn leuk om aan mee te doen en al jaren een groot succes. 

Maar hoe doe je mee aan een 2 uurs race karten? Of zijn er ook mogelijkheden om 1 uur te karten? We leggen het je graag even uit, en geven je zelfs nog 5 tips voor een optimale voorbereiding voor als je mee wilt doen aan deze huurkart races! 

1 uurs race karten:
Deze races zijn ideaal voor als je 1 uur achter elkaar wilt karten. Wil jij 1 uur achter elkaar karten in Zwolle of in Lelystad? Dan is dit leuk om aan mee te doen. Bovendien kan je deze wedstrijden alleen of met een teamgenoot rijden. Rij je alleen? Dan is het wel intensief om zolang achter elkaar te karten in Zwolle. De kartbaan in Lelystad vindt men vaak wat minder intensief. 
Doordat het verplicht is om 1 pitstop te maken kan je deze huurkart race ook met 2 personen rijden. Zo is het wat minder intensief. Als je individueel rijdt ben je ook verlicht om minimaal 1 pitstop te maken. 
De races in Lelystad en Zwolle zijn ideaal als je voordelig wilt karten in Lelystad en Zwolle!

 

NKH huurkarts v3

Huurkart races zijn leuk om mee te doen! Wil jij karten in Zwolle of karten in Lelystad? Doe dan mee met deze wedstrijden. Wij regelen alles!

Hoe werkt een huurkart wedstrijd?

Eigenlijk is dit heel simpel. Want wij regelen alles. Het enige wat jij hoeft te doen is in te schrijven voor de huurkart wedstrijd in Lelystad of Zwolle. Alleen of met een teamgenoot. Wij regelen de helmen, racejacks, en natuurlijk de karts. Want voor de huurkart wedstrijden heb je geen eigen kart nodig.
De huurkart wedstrijden in Lelystad en Zwolle zijn voor de FUN rijder. Heb jij vaker mee gereden en wil je meer? Dan zijn de races van de Dutch Racing Series interessant voor jou! 

Ook als het gaat regenen gaat de race gewoon door! En dan wordt het vaak des te leuker. De slimme rijders komen dan letterlijk en figuurlijk boven drijven. De huurkart race wordt nog leuker en spannender!
NKH huurkarts v2

Tips voor het meedoen aan een huurkart race

Besloten om mee te doen aan een huurkart wedstrijd?! Lees dan deze 5 tips om je optimaal voor te bereiden!

1. Besluit of je individueel of in teamverband gaat rijden
Wil jij individueel rijden? Dan is dat vaak iets duurder maar rij je wel meer. Een goede training en ideaal als je meer wilt karten in Zwolle of in Lelystad. Houdt er wel rekening mee dan de 1 uurs race behoorlijk intensief kan zijn. Ga je voor een race in teamverband? Zoek dan een goede coureur als teamgenoot. 

2. Zoek een teamgenoot!

Okee, je bent er helemaal klaar voor! Maar waar vindt je een goede teamgenoot? Als je vaker te vinden bent op een kartbaan is het een idee om te kijken wie er nog meer vaak komt rijden. Deze rijder is wellicht net als jij opzoek naar een teamgenoot om mee te doen aan een wedstrijd! Heb je je rijder nog niet gevonden? Mail dan de kartbaan, want wij worden vaak benaderd dat men opzoek is naar een teamgenoot! 

3. Spreek met je teamgenoot af waar je communiceert met elkaar!
Een professionele headset is vaak nog ver te zoeken tijdens de huurkart wedstrijden. Daarom krijgt elk team een pitstop bordje waarmee men de wissels kunt aangeven. Maar wat als er nu 28 bordjes tegelijk omhoog gaan? Dan is dit natuurlijk niet te zien! Spreek daarom vooraf met je teamgenoot af waar je gaat staan en doe wat opvallends aan zodat je elkaar makkelijk kunt zien. Zo kan je tijdens je huurkart wedstrijd optimaal de pitstops aangeven! 

4. Rij rustiger, neem minder risico en blijf op de baan!
Weet je de eerste wedstrijden van Max Verstappen nog? Inderdaad, hij ging heel hard maar reedt heel veel schade. Nu is Max een stuk rustiger en denkt veel beter na. En dit is zeker zo belangrijk tijdens de huurkart wedstrijden. De race win je niet in 1 bocht maar kan je wel verliezen. Als jij naast de baan komt dan kost je dit veel tijd en val je ver terug tijdens de 2 uurs race karten. Daarom: Beter iets rustiger en op de baan blijven, dan snel 1 ronde rijden en eraf vliegen!

5. Let op het weer!
Inderdaad, ben jij aan het huurkart racen en begint het te regenen?! Anticipeer dan goed en houdt er rekening mee dat de baan in een keer geen grip meer heeft! Wil jij je voorbereiden op het karten in de regen? Lees dan ons blog hierover! Check onze blog; karten in de regen hier