Nieuwe karts!

Test jij ze als eerste uit? Met Pinksteren geopend! Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Karten in de regen

In de regen karten, dat is het echte karten

Echt karten doe je buiten, dat wist je natuurlijk al. Maar wat te doen als het regent? Is een kartbaan wel geopend? En hoe gaat dat allemaal in zijn werk en waar moet je rekening mee houden? Want, en die durven we wel aan, in de regen karten is het nog leuker!

Kan je buiten karten in de regen?

Outdoor karten is natuurlijk een echte Formule 1 beleving. En net als in de Formule 1 wordt het nog spectaculairder als het regent met karten. De kartbaan is geen ronde hetzelfde, waar vindt je grip? En waar juist niet? Net als in de Formule 1 komen bij het karten in de regen de echte coureurs boven drijven. Letterlijk en figuurlijk natuurlijk. Alles komt aan op gevoel, timing en beheersing van de kart.

Waarom is karten in de regen zo leuk?

In de regen heeft een kart veel minder grip. Hierdoor komt het nog meer aan op gevoel. Ben jij een rijder die met veel gevoel gas kan geven of kan remmen, dan ben jij in het voordeel. Want vergeleken met droog weer heb je veel minder grip, hierdoor moet je gedoseerd gas geven en vooral niet te hard remmen. Rem je te hard, dan blokkeren je achterwielen en heb je kans dat je van de baan afglijdt. Voordat je dan weer op de baan bent, heb je veel tijd verloren.

In de regen karten, dat is het echte karten

Ander aspect waarmee je te maken krijgt is het inhalen. Je moet meer risico nemen om in te halen en daardoor loop je dus ook meer kans dat je een fout maakt en van de baan af gaat. Je moet zorgvuldig plannen hoe en waar je een inhaalactie plaatst om succesvol te zijn.

Is karten in de regen gevaarlijk?

Eigenlijk een hele logische vraag, maar dit is niet het geval. En dat klinkt misschien een beetje vreemd, omdat er minder grip is en meer kans is dat je van de baan afgaat.
Omdat je minder hard de bocht uit kan accelereren ligt de topsnelheid ook lager. Daarbij rem je ook weer eerder voor een bocht omdat het glad is. Hierdoor is de overall topsnelheid lager waardoor rijden in de regen minder risico heeft.
Daarbij is het racen in de regen een echte beleving. Net als in de Formule 1 zorgt de regen altijd voor veel chaos en daarmee vaak ook voor verrassende race uitslagen. Niet de snelste rijder wint in de regen maar de rijder die de minste fouten maakt en vooral de kart op de baan houdt.
In principe gaat het rijden in de regen altijd door, tenzij het onweer te dichtbij komt of de omstandigheden dermate gevaarlijk worden dat het niet meer te doen is. Vaak is het weer na een korte break opgeknapt en gaat alles weer verder.

Rijden jullie met regenbanden?

In de regen karten, dat is het echte karten

De banden onder een huurkart zijn natuurlijk de slick (banden zonder profiel) banden. Hierdoor heb je met droogweer optimaal grip en kan je nog harder door de bochten dan met banden die profiel hebben.
Als het gaat regenen dan rijden de professionele karts met regenbanden, deze banden kunnen het water sneller afvoeren waardoor ze meer grip geven.
De huurkarts rijden echter ongeacht welk type weer met de slicks banden. Dit heeft een eenvoudige reden. Het is namelijk niet te doen om in geval van regen alle karts op andere banden te zetten. Daarbij zou alles weer terug gezet moeten worden als dan opeens de zon weer gaat schijnen. Bovendien hebben de huurkarts van nature heel veel grip omdat ze zwaarder zijn dan de professionele karts. Hierdoor is het goed te doen om in de regen te rijden met een huurkart. En uit eigen ervaring weten wij dat het super leuk is om te doen. Vaak zien we een speciale groep rijders komen als het juist gaat regen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik in de regen kart?

Als je komt karten en het gaat regen hou er dan rekening mee dat je nat kan worden. Het klinkt logisch maar je kan behoorlijk nat worden als het regent. De huurkarts hebben wel speciale kappen over de wielen zodat je geen last hebt van opspattend water. Dit scheelt enorm maar de regen die valt uit de lucht is moeilijk te ontwijken. Tenzij je heel snel bent natuurlijk :😉 De voorkeur heeft dan ook om een eigen regenpak mee te nemen, en kleren aan te doen die vies mogen worden. Laat dit je niet afschrikken, want het is een echte beleving om te racen in de regen.

Kom nu buiten karten als het regent! Boek nu!