Nieuwe karts!

Test jij ze als eerste uit? Ook tijdens de Paasdagen geopend Klik hier
Check of de baan beschikbaar is

Buiten karten is veel leuker dan indoor karten

Buiten karten is het echte karten

Dat Kartcentrum Lelystad een buiten kartbaan is wist je natuurlijk al. Maar veel mensen denken bij het woord karten aan een indoor kartbaan. Logisch natuurlijk, want er zijn veel binnen kartbanen in Nederland. Maar buiten karten is veel leuker? Waarom? Dat leggen wij graag even uit!

Outdoor karten gaat veel sneller dan indoor karten

De snelheden op een outdoor kartbaan liggen vaak veel hoger dan de snelheden op een indoor kartbaan. De baan is buiten veel breder en naast de baan liggen uitloopstroken of gras waardoor je wat makkelijker een foutje kan maken. Vergeleken met een indoor kartbaan rij je niet direct tegen een muur. Daarbij kart je buiten natuurlijk in de buitenlucht, waardoor het veel overzichtelijker is. Je hebt geen last van uitlaatgassen, al zijn veel karts bij de indoor kartbanen tegenwoordig elektrisch.

In de regen karten

Stel je voor dat je wilt gaan karten en het gaat net regenen? Da’s balen! Nee natuurlijk niet, wat gebeurt er tijdens een Formule 1 wedstrijd als het gaat regenen? Juist veel spektakel en de echte coureurs komen letterlijk en figuurlijk bovendrijven. Datzelfde geldt voor karten. De baan wordt gladder en het komt dan echt op stuurmanskunst aan. Doordat de snelheden ook lager worden - je kan immers minder snel een bocht uit acceleren - is het niet onveiliger. Max Verstappen toont zich in de regen een ware regenrijder en wij merken zelfs op de kartbaan, dat als het gaat regenen er speciaal rijders naar ons toe komen om de baan uit te proberen en hun skills te verbeteren!
En de regenbanden dan? Tja, als je met een huurkart de baan opgaat dan blijf je gewoon met de slick (zonder profiel) banden rijden. Uit ervaring weten wij dat dit prima te doen is, omdat de huurkarts al over heel veel grip beschikken. Het is dus een echte ervaring om een kart te huren in de regen. Je zal zien, fun gegarandeerd!

Echt karten doe je dus buiten!

Wat is het verschil tussen indoor karten en outdoor karten

Het is dus niet voor niets dat “echt karten doe je buiten” onze slogan is. We geloven hier echt in, hogere snelheden, echte Formule 1 beleving, en natuurlijk het racen in de regen! En buiten karten is natuurlijk nog leuker met een groep vrienden of collega’s. Een kart huren kan al vanaf 12,50 euro (kinderkart). De volwassen karts zijn te huur voor 15,95 euro en halen een topsnelheid van 85 km/u. De snelste huurkarts van Nederland kan je alleen huren bij Kartcentrum Lelystad. Dit zijn de VT250, deze karts halen een topsnelheid van 120 km/u en zijn een echte beleving. Ervaar het echte racen en kom buiten karten, want; echt karten doe je buiten!

Echt karten doe je buiten, reserveer nu! Boek nu!